Meest gebruikte wordpress plugins!

ecommerce-services-1080x380

WordPress is een handig systeem om mooie en gebruiksvriendelijke website op te zetten. Ik maak er graag gebruik van. Omdat ik er gebruik va maak ben ik steeds meer gaan kijken waar eventueel verbeteringen zijn en welke handige plugins mij daarbij kunnen helpen? Ik heb daarom besloten om een lijstje te maken met plugins die ik gebruik en die wellicht hand voor jou zijn.

Ik zal eerst even een lijst maken welke plugings ik gebruik en daarna zal ik een korte beschrijving geven van wat ze doen.

De plugins:

 • SEO by Yoast
 • WP-Optimize
 • Meta Slider
 • GA Dashboard
 • Page Builder
 • WP-Mail-SMTP
 • W3 Total cache
 • WP-Smush.it

Dit is in het kort mijn lijst van gebruikte plugins op dit moment. Ik ben steeds aan het experimenteren om mijn website zo te optimaliseren om de website steeds sneller te laten werken. Ik vind snelheid binenn een website heel erg belangrijk.

SEO by Yoast

Deze plugin heb ik al een stuk beschreven in mijn vorige post. Ik zal het nog even kort beschrijven. Deze plugin laat je de pagina’s en berichten optimaliseren voor SEO. Dus in het kort: met deze plugin kun je ervoor zorgen dat je website veel beter gevonden gaat worden en kun je precies zien of de juiste kernwoorden goed op de pagina toegepast zijn.

WP-Optimize

Met deze plugin kun je je database opschonen en zo alle overbodige dingen weg halen. ZO kun je denken aan oude spam die nog in zit of oude revisies van pagina’s of berichten.

Meta Slider

Met Meta slider kun je header afbeeldingen maken en slide shows maken die boven aan de pagina staan. De afbeeldingen op elke pagina onder de navigatie zijn met deze plugin gemaakt. Ik gebruik de gratis versie omdat ik daar genoeg mee kan en niet direct de pro nodig heb. Een leuke optie is dat ik een foto kan kiezen als slide en dan ook nog een laag overheen kan doen. Dus een andere afbeelding bovenop een ander. Voorbeeld is de home pagina van Kuba design. Daar zie je een achtergrond afbeelding en een doorzichtige afbeelding op de voorgrond.

GA Dashboard

Deze plugin doet niks anders dan een Google Analytics widget laten zien op je wordpress dashboard. Zo heb je direct inzicht in wat gegevens en hoef je niet eerst naar Google Analytics.

Page Builder

Dit is een plugin van Siteorigin een theme en plugin maker voor wordpress. Page Builder is een plugin waarmee je via drag and drop paginas kan opmaken. Het is dus een hele gemakkelijke en visuele manier van pagina’s opmaken via bepaalde widgets.

WP-Mail-SMTP

Doordat ik contactform 7 gebruik kwamen mijn mails vaak in de spam folder terwijl ze geen spam waren. Via deze plugin laat ik mijn mails sturen via andere SMTP en daardoor wordt het niet gezien als spam. Verder om spam te voorkomen heb ik wel Akismet plugin ingeschakkeld.

W3 Total cache

Deze plugin laat je beslissen hoe je met de cache omgaat. Zo kun je aangeven dat de website en afbeeldingen bijvoorbeeld worden gecasht op de brouwser. Verder kun je de website cache legen en zo de website sneller laten werken wat een groot voordeel voor je bezoekers is.

WP-Smush.it

Met deze plugin kun je afbeeldingen comprimeren en kleiner maken maar met dezelfde kwaliteit. Mijn afbeeldingen worden automatisch gesmusht bij het uploaden. Kleinere afbeeldingen minder laadtijd. Handige en gemakkelijke plugin om te gebruiken.

Nou dit zijn een aantal van mijn gebruikte plugins. Ik ben er heel erg blij mee want ik heb echt verschil gemerkt. Door mijn website steeds te optimaliseren probeer ik steeds een snellere en betere website te bouwen. Mocht jij nog hele goeie plugins hebben die jij gebruikt en waardoor jou website veel beter wordt deel het hieronder met ons.

Google analytics

analytics

Laten we beginnen met een schone lei, we hebben Google analytics aangemaakt en geregistreerd. Er zijn natuurlijk nu geen bezoekers aangezien de website net online staat. We moeten eerst even vaststellen welke stappen we gaan doen?

Kuba design staat weer online

kuba

Na een tijdje weg te zijn geweest is Kuba design weer online en volledig beschikbaar voor opdrachten. We zijn zelf zeer blij om weer hard bezig te gaan met dingen die we leuk vinden en waar onze passie bij ligt.

Wat de plannen zijn voor nu:

 • Als eerst willen we gaan werken aan een goede vindbaarheid van Kuba design zelf. We gaan kijken hoe we het snelst het bedrijf in een goede positie kunnen plaatsen. Om dit te bereiken gaan we een tal van systemen gebruiken. Zo kun je denken aan Google webmasters en Google analytics. Ik zal ook proberen om wat gegevens regelmatig op de weblog te plaatsen om jullie te laten zien of het vooruit gaat of juist niet. Ook probeer ik dan te laten zien wat deze systemen kunnen en wat je er mee kunt bereiken.
 • Daarnaast willen we we een lijst maken van klant die we heel graag willen toevoegen aan ons portfolio en waar we graag dingen mee willen doen. Dit wordt dan een uitdaging om te zien of deze klanten ook daadwerkelijk binnen kunnen halen.
 • En om niet te vergeten willen we jullie ook voorstellen aan ons Bosnische team die aan jullie producten gaan werken. Wij proberen om hun te steunen om een beter bestaan op te bouwen en u een goedkoper product aan te bieden.

Dus we hebben nog wat dingen voor elkaar te krijgen maar hier gaan we graag mee aan het werk. We dagen ons zelf graag uit om het beste eruit te kunnen halen. Ik zou zeggen zet deze website in u favorieten en nee zo nu en dan een kijkje om te zien hoe ver we zijn. Mocht u ook denken ik heb nog goeie tips of tricks voor Kuba design, dan horen wij dat natuurlijk graag. Dit kun je doen via de commentaar formulier.

Archief