Meest gebruikte wordpress plugins!

ecommerce-services-1080x380

WordPress is een handig systeem om mooie en gebruiksvriendelijke website op te zetten. Ik maak er graag gebruik van. Omdat ik er gebruik va maak ben ik steeds meer gaan kijken waar eventueel verbeteringen zijn en welke handige plugins mij daarbij kunnen helpen? Ik heb daarom besloten om een lijstje te maken met plugins die ik gebruik en die wellicht hand voor jou zijn.

Ik zal eerst even een lijst maken welke plugings ik gebruik en daarna zal ik een korte beschrijving geven van wat ze doen.

De plugins:

 • SEO by Yoast
 • WP-Optimize
 • Meta Slider
 • GA Dashboard
 • Page Builder
 • WP-Mail-SMTP
 • W3 Total cache
 • WP-Smush.it

Dit is in het kort mijn lijst van gebruikte plugins op dit moment. Ik ben steeds aan het experimenteren om mijn website zo te optimaliseren om de website steeds sneller te laten werken. Ik vind snelheid binenn een website heel erg belangrijk.

SEO by Yoast

Deze plugin heb ik al een stuk beschreven in mijn vorige post. Ik zal het nog even kort beschrijven. Deze plugin laat je de pagina’s en berichten optimaliseren voor SEO. Dus in het kort: met deze plugin kun je ervoor zorgen dat je website veel beter gevonden gaat worden en kun je precies zien of de juiste kernwoorden goed op de pagina toegepast zijn.

WP-Optimize

Met deze plugin kun je je database opschonen en zo alle overbodige dingen weg halen. ZO kun je denken aan oude spam die nog in zit of oude revisies van pagina’s of berichten.

Meta Slider

Met Meta slider kun je header afbeeldingen maken en slide shows maken die boven aan de pagina staan. De afbeeldingen op elke pagina onder de navigatie zijn met deze plugin gemaakt. Ik gebruik de gratis versie omdat ik daar genoeg mee kan en niet direct de pro nodig heb. Een leuke optie is dat ik een foto kan kiezen als slide en dan ook nog een laag overheen kan doen. Dus een andere afbeelding bovenop een ander. Voorbeeld is de home pagina van Kuba design. Daar zie je een achtergrond afbeelding en een doorzichtige afbeelding op de voorgrond.

GA Dashboard

Deze plugin doet niks anders dan een Google Analytics widget laten zien op je wordpress dashboard. Zo heb je direct inzicht in wat gegevens en hoef je niet eerst naar Google Analytics.

Page Builder

Dit is een plugin van Siteorigin een theme en plugin maker voor wordpress. Page Builder is een plugin waarmee je via drag and drop paginas kan opmaken. Het is dus een hele gemakkelijke en visuele manier van pagina’s opmaken via bepaalde widgets.

WP-Mail-SMTP

Doordat ik contactform 7 gebruik kwamen mijn mails vaak in de spam folder terwijl ze geen spam waren. Via deze plugin laat ik mijn mails sturen via andere SMTP en daardoor wordt het niet gezien als spam. Verder om spam te voorkomen heb ik wel Akismet plugin ingeschakkeld.

W3 Total cache

Deze plugin laat je beslissen hoe je met de cache omgaat. Zo kun je aangeven dat de website en afbeeldingen bijvoorbeeld worden gecasht op de brouwser. Verder kun je de website cache legen en zo de website sneller laten werken wat een groot voordeel voor je bezoekers is.

WP-Smush.it

Met deze plugin kun je afbeeldingen comprimeren en kleiner maken maar met dezelfde kwaliteit. Mijn afbeeldingen worden automatisch gesmusht bij het uploaden. Kleinere afbeeldingen minder laadtijd. Handige en gemakkelijke plugin om te gebruiken.

Nou dit zijn een aantal van mijn gebruikte plugins. Ik ben er heel erg blij mee want ik heb echt verschil gemerkt. Door mijn website steeds te optimaliseren probeer ik steeds een snellere en betere website te bouwen. Mocht jij nog hele goeie plugins hebben die jij gebruikt en waardoor jou website veel beter wordt deel het hieronder met ons.

Geplaatst in Weblog.

Eén reactie

 1. Hi,

  Good Collection of various plugins here.
  I would like to suggest you one Slider plugin which is an Avartan Slider WordPress plugin.
  This Avartan Slider is a great way to create a stunning image slider and a video slider for your WordPress website.

  It has features such as SEO friendly, touch & swipe navigation, truly responsive slider, video support etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.